1991 г. – стартира дейността си като част от търговска група "МАУС-ПС" ЕООД.

2002 г. – обособява книговезки цех. В началото е оборудван с машини за следпечатна обработка - нож, сгъвачка, автоматична щанца, малка колонаборна машина, шиеща машина за многостранични изделия (списания, каталози, брошури), ламинатор за топло ламиниране.

2003 г. – закупува първата си печатна четирицветна машина "Heidelberg SM72". С това се поставя началото на печатното звено в компанията.

2004 г. – МАУС ПРИНТ се обособява като самостоятелна търговска фирма, специализирана в печатна, полиграфическа и други дейности, свързани с предпечат и създаване на печатни продукти.

Фирмата се премества в по-голяма база – сградата на бившият мебелен завод "Москва", намиращ се в кв. "Военна рампа".

Разширява се технологичното оборудване в книговезки цех – закупени са влагочно-шевна машина, биндер за термолепене, 2 размера прав полиграфически нож, още една сгъвачна машина, оборудване за поставяне на метални спирали и лайсни.

2005 г. – закупува пълноформатна четирицветна печатна машина "Heidelberg SM102" за печат в размер 100х70 см и "Heidelberg GTO46" – подходяща за изработка на химизирани кочани и фактури, с възможност за номерация и перфорация.

2007 г. – разширява технологичното си оборудване с четирицветна машина "Heidelberg SM74" за печат в размер 50х70 см.

2008 г. – създава се ново звено към фирмата – отдел "Дигитален печат", оборудван с изцяло нови машини за пълен цикъл на производство на рекламни изделия с широкоформатен и плоскопечатен дигитален печат. Още със стартиране на дейността си, отделът е експортно ориентиран, като развива и разработва успешно европейския пазар.

2011 г. – закупува 3 бр. автоматични щанци тип "Цилиндър", една тип "Плоска" и автоматична биговаща машина "Nagel".

Създава се нов отдел - "Хартиени торби", изцяло насочен към производство на луксозни хартиени торби.

2013 г. – разширява отдел "Дигитален печат" с машина за цифрово рязане, ламинатор за топло и студено ламиниране и течен ламинатор за винили.

2014 г. – закупува офсетова машина "Heidelberg - Anicolor 52", отличаваща се с иновативна система за намастиляване, осигуряваща равномерно разпределение на цветовете и най-високо качество на печат.

2015 г. – оборудва се с машина за автоматично поставяне на двойнолепящи ленти върху хартиен носител.